Желе с грозде, праскови и сини сливи

07/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158081544510
"Един много приятен и лек десерт с ароматни плодове "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме плодовете, прасковите и сливите се нарязват на едри кубчета. В тенджерка се поставят плодовете и заливаме с вода колкото да се покрият.

Слагат се на котлона да заврят, варим докато омекнат. Захар тук не е нужна, плодовете си имат плодова захар. Прецеждаме през гевгир, отделяме плодовете от сиропа.

Желатинът се накисва с 3-4 с. л. студена вода и оставяме да стегне. Сипва се в горещия сироп и хубаво се разбърква.

В три стъклени чаши се нареждат плодове, отгоре се поръсват с лъжица мед, върху тях сипваме сиропа, лъжичка семена чия и с дървено шишче леко се разбърква.

Оставяме за 1 нощ в хладилника да стегне. Сервираме с розичка сметана, поръсени с какаова бисквита.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар