Патешко месо с кисело зеле

07/09/2017
Светлана
отСветланаНовак91
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взима се 1 кг патешко месо от филе или бут или половин патица. Месото се слага в тенджера под налягане и се сварява за около 1 час с малко сол.

Не трябва да се прекалява със солта, защото киселото зеле е солено. След като се свари месото се изчиства от кожата и се обезкостява.

Приготвя се една голяма зелка кисело зеле, нарязва се и се слага в тенджера. Добавят се две скилидки чесън. Зелето се слага да се свари с от най-мазната част на бульона от патешкото месо. При необходимост периодично може да се добави още от бульона.

В друга тенджерка се слага да се свари около 200 грама ориз заедно с патешки бульон в съотношение 1:3. 5. Ако бульонът не е достатъчно, може да се добави вода. Оризът се вари почти до готовност.

След това месото, киселото зеле и оризът се смесват и се слагат в тава. На дъното на тавата няма нужда да се поръсва олио, тъй като месото е достатъчно мазно.

Ястието се запича за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар