Уникално вкусни шницели

07/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355343
"Нашата потребителка Мария казва, че тези шницели са уникално вкусни И ние напълно й вярваме"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 691
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г смес
  • хляб – 2 филии стар
  • прясно мляко – 50 мл
  • лук – 1 глава
  • чесън – 1 скилидка
  • универсална подправка – 1 с.л. зеленчукова
  • яйца – 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер – на вкус
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука и чесъна на едро ренде, магданоза нарежете на ситно и накиснете в млякото филийките хляб да се напоят.

В купа поставете каймата и останалите подправки и замесете еднородна смес.

Разделете сместа на 8 оформени топчета. Върху лист стреч фолио поставете едно топче, върху него поставете друг лист фолио и притиснете, за да получите шницел, сплескан като пържола.

Така редувате фолио и топче от каймата, което сплесквате на шницел, едно върху друго. Завършвате с фолио и поставяте купчината шницели във фризер за 3 часа.

Загрейте оребрен тиган намазан с малко олио, извадете шницелите от фризера, наредете ги в тигана и печете от двете страни до желания от вас загар. Насладете се отново и отново на вкусните шницели с любимият сос или салата.

Можете да замесите двойна или тройна доза шницели, пригответе и подредете по този начин и ги поставете във фризера. Така замразени (без размразяване), печете за бърза вечеря, сандвичи или бургери.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар