Сръбска корнет погача

07/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак95421681
"Мноого пухкава погача, от която всеки иска да си чупне парченце "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 295
  • Преглеждания за месеца1294
  • Преглеждания за седмицата220
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставих около 150 мл топло прясно мляко. Към него добавих захарта, 3 с.л. брашно и натрошената мая. Купата оставих покрита, докато маята се активира.

След това постепенно добавях останалите продукти за тестото и омесих средно твърдо тесто. Омесеното тесто оставих за 20 минути да се отпусне. След това го разделих на 3 части - малка и 2 еднакви части.

Първата разделих на 5 части, всяка от които разточих на кори /колкото чиния /и наредих една върху друга, намазани с олио. Раздърпах получената купчина първо с ръце от двете страни, след това я разточих на голяма кора, с около 1 см дебелина.

Нарязах кръга на 8 части и от получените триъгълници навих кифлички и всяка разрязах на две. Подредих ги покрай тавата.

Другата част разделих на 4 части. Разточих пак кори, които наредих една върху друга, намазани с олио. Разточих леко купчината и нарязах кората на 8 части.

Всеки получен триъгълник промушнах отдолу нагоре и издърпах - получава се лист, който навих на кифличка. Подредих ги в средата на питката.

От малката част направих розички, като разточих кора от която изрязах кръгчета - по 3 бр.за розичка. Разрязвам розичките на две и подреждам между фигурите.

Оформената питка оставям за 20-25 минути. Намазвам я с разбит жълтък, олио и малко кисело мляко. Посипвам сусам и поставям питката да се пече.

Включвам фурната на 170 градуса с вентилатор и пека до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар