Чийзкейк Галактика

07/09/2017
"Нежен и красив чийзкейк, който впечатлява не само с прекрасна визия, но и със страхотния си вкус "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 479
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 г чаени
  • масло - 150 г
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 740 г
  • топинг - 300 г ягода
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • желатин - 18 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на брашно и се объркват с разтопеното масло. Изсипват се във форма с падащо дъно с диаметър 24 см. Сместа се притиска, като се издърпва около 1 см. по борда. Формата се слага в хладилник.

В купа се слагат маскарпонето и кондензираното мляко. Разбиват се с миксер на най-слабия оборот до получаване на еднородна смес.

От сместа се отделя 1/3 и към нея се добавя ягодовият топинг. Към останалата смес се добавя сок от два лимона. Двата крема се разбъркват с шпатула.

Желатинът се разтваря по указание на опаковката. От разтворения желатин 1/3 се изсипва при ягодовата смес, а останалия към сместа с лимоновия сок.

Двете смеси се разбъркват с шпатула. Изважда се формата от хладилника. С малък черпак се взима от лимоновия крем и се изсипва в центъра на бисквитения блат.

Върху лимоновия крем в центъра се изсипва един малък черпак от ягодовия крем. Процедурата се повтаря до изчерпване на двата крема.

Прибира се в хладилник за няколко часа или за една нощ. Вече стегналият чийзкейк се освобождава от ринга, като първо се минава с нож между крема и борда.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар