Чийзкейк Галактика

Чийзкейк Галактика
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 5
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Нежен и красив чийзкейк, който впечатлява не само с прекрасна визия, но и със страхотния си вкус"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г чаени
  • масло - 150 г
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 740 г
  • топинг - 300 г ягода
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • желатин - 18 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на брашно и се объркват с разтопеното масло. Изсипват се във форма с падащо дъно с диаметър 24 см.

Сместа се притиска, като се издърпва около 1 см. по борда. Формата се слага в хладилник.

В купа се слагат маскарпонето и кондензираното мляко. Разбиват се с миксер на най-слабия оборот до получаване на еднородна смес.

От сместа се отделя 1/3 и към нея се добавя ягодовият топинг. Към останалата смес се добавя сок от два лимона. Двата крема се разбъркват с шпатула.

Желатинът се разтваря по указание на опаковката. От разтворения желатин 1/3 се изсипва при ягодовата смес, а останалия към сместа с лимоновия сок.

Двете смеси се разбъркват с шпатула. Изважда се формата от хладилника. С малък черпак се взима от лимоновия крем и се изсипва в центъра на бисквитения блат.

Върху лимоновия крем в центъра се изсипва един малък черпак от ягодовия крем. Процедурата се повтаря до изчерпване на двата крема.

Прибира се в хладилник за няколко часа или за една нощ. Вече стегналият чийзкейк се освобождава от ринга, като първо се минава с нож между крема и борда.

Чийзкейкът Галактика е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: