Сръбски сладки гевречета

07/09/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2058237
"Мекички и сладки, потопени в сироп - идеални за чаша ароматно кафе "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме прясното мляко и в него сипваме маята и супената лъжица захар. Разбъркваме и оставяме за малко да се активизира маята.

Разтопяваме маслото и го сипваме в маята. Разбъркваме и започваме да сипваме брашно. Добавяме постепенно толкова брашно, колкото да се получи меко тесто.

Омесваме хубаво и разточваме веднага тестото на кора, дебела около 2 мм. С чаена чаша изрязваме кръгове от тестото, а с капачка от бутилка изрязваме дупка във всеки кръг.

Нареждаме гевречетата в тефлонова тава и печем на 180 градуса до леко порозовяване. Изваждаме и подреждаме изпечените гевречета в чиния, за да изстинат.

Сипваме водата и захарта за сиропа в тенджерка и варим до получаване на гъст сироп. Докато сиропа е горещ топим охладените гевречета в него и ги овалваме в кристалната захар, смесена с ванилията.

Подреждаме гевречетата в голяма чиния, като е добре да не са едно върху друго, за да не залепнат.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар