Пикантен кетчуп за печени меса

07/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235106214
"Тази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, сервира се към печени меса или сандвичи"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, която сервирам към печени меса или сандвичи.

Измивам доматите и ги смилам в блендер. Лютите чушки обработвам задължително с ръкавици.

Отстранявам дръжките, разполовявам ги и ги почиствам от семенцата. Поставям и тях в блендера.

Почиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля. В торбичка от марля /шие се лесно и е незаменим помощник в моята кухня/ поставям лука, скилидките, черния пипер и кимиона и я завързвам.

В дълбок съд изсипвам доматите и чушките, като към тях прибавям торбичката с ароматите и клончето чубрица.

След като сосът заври, намалявам температурата, добавям останалите съставки и оставям да къкри, при непрекъснато разбъркване.

След като кетчупът добие необходимата гъстота, дегустираме и овкусяваме, ако е необходимо.

Отстраняваме марлята. Охладеният кетчуп пасирам до хомогенност и наливам в чисти и сухи бурканчета от пюре.

Стерилизирам 10 минути от завирането на водата.

Съвет: Можете да прибавите и няколко червени печени пиперки. Те обогатяват вкусовите качества и придават ароматна сладост на кетчупа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар