Саламки (месени в хлебопекарна)

07/09/2017
"Меки, топлички и пухкавички - това са най-вкусните саламки "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в контейнера на хлебопекарната всички течни съставки. Добавете солта и захарта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.

Пуснете програмата за тесто и изчакайте, докато машината спре да меси и започне да втаса.

След сигнала извадете тестото (може да го оставите в хлебопекарната и да изчакате 30 минути само втасване, след което вадите и разделяте на топки) и разделете на осем топки.

Покрийте с кърпа и оставете половин час (необходимо е да се отпусне малко, за да може по-лесно да се работи с него).

Вземате една топка и разточвате на правоъгълник. Мажете с лютеница, слагате парче краве масло и шпек салам.

Оформяте по желание и нареждане в тавичка послана с хартия. Оставете за десет минути да втасат и намажете с разбития белтък и сол. Печете на 160 градуса с вентилатор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар