Ароматно пиле с гъби и ориз

07/09/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф11426429944
"Кухнята ни ухае на най-вкусното пиле с ориз и гъбки "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на порции. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и варим за 10 минути.

Изливаме водата, измиваме порциите пиле и слагаме в съда, в който ще готвим (който предпочита може да запази бульона от варенето, но трябва добре да обере образувалата се пяна). При месото от пиле наливаме олио или зехтин (5 с.л.) и запържваме.

Прибавяме почистени и нарязани гъби, настърган лук и нарязан морков. Ръсваме черен пипер, чубрица, сушен магданоз на вкус и пушен червен пипер.

Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измития ориз. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.), зависи колко гъсто искаме да е ястието, и варим до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар