Домашен хайвер от попчета

07/09/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор42747583
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хайвер - 1 с.л. от попчета
  • чесън - 1 скилидка
  • мазнина - 1 ч.ч. олио и зехтин
  • бял пипер - щипка
  • горчица - 1 ч.л
  • лимонов сок - 1 с.л
  • вода - 2 - 3 с.л. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма чаша със студена вода поставяме хайвера. Водата я сменяме няколко пъти за да може да се обезсоли. След като е готов хайвера го прецеждаме и слагаме в купата за пасатор.

Слагаме чесъна, черния пипер, горчицата и 3-4 с.л. от мазнината. Разбиваме с пасатора, като го държим на дъното и леко полека доливаме останалата мазнина.

Получаваме много гъст хайвер, който разреждаме с лимоновия сок и с вряла вода - 2-3 с.л. Оставяме толкова гъст колкото пожелаеме, но след като престои в хладилника, се сгъстява още.

Прибираме в хладилника, за да престои няколко часа и чак тогава поднасяме. Подходящ е за мезе към добре изстудено питие.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар