Питка за Цветница, месена в хлебопекарна

07/09/2017
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

Сложете всички течни съставки в контейнера, захарта и солта. Изсипете брашното и натрошете маята. Пуснете на програма тесто за час и половина.

Готовото тесто извадете и разделете на три части. Двете части разточете, намажете с кравето масло, натрошете сиренето и завийте на руло една върху друга.

Отрежете парчета и вържете на възелчета. От останалото парче направете малки колелца (да са по-малки на големина от чинийка за кафе).

Вземате една кора, мажете с масло и с точилка натискате на кръст. Готовите розички прехвърляте в тавата и им слагате по едно топче тесто в средата.

Оставете да втаса на топло. Готовата питка намажете с жълтък и по желание може да сложите сусам или мак в цветята. Печете на 170-180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар