Класическо негърче

08/09/2017
"Минутки за класика Любимото негърче, толкова вкусно и сочно, че няма как му устоим"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 767
  • Преглеждания за месеца660
  • Преглеждания за седмицата96
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка( 400 гр)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • вода - 6 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се загасява в киселото мляко и леко се разбърква. Захарта, олиото и яйцето се разбиват на крем. Брашното се пресява и към него се добавят канелата и какаото като се разбъркват.

След това се смесват с разбитата захар, прибавя се и киселото мляко със содата и се разбъркват внимателно до хомогенизиране. Не е желателно да се бие с миксер, за предпочитане е да се ползва шпатула, за да не се втечни много киселото мляко.

Получената гъста смес се изсипва в тавичка, на дъното на която сме сложили хартия за печене. Ако е с незалепващо покритие е достатъчно да я намажем само с масло.

Ако ползваме правоъгълна тавичка, то размерите й са 15 см/ 20 см, а ако е кръгла- диаметърът е 25-26 см.

Печем на 170 градуса за 40- 45 минути, след което сладкишът се охлажда.

След като изстине, се нарязва на правоъгълници или ромбове и приготвяме глазурата. В подходящ съд смесваме захарта, водата и какаото и оставяме да заври на кафе.

Прибавяме наразяното масло и разбъркваме докато се разтопи и хомогенизира. Заливаме нарязания в тавата сладкиш и оставяме да престои поне час преди консумация.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар