Свински джолан с боб по панагюрски

07/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
"Супер рецепта по панагюрски, включваща джолан и боб Не е ли това перфектната комбинация?"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства, измива и накисва за една нощ във вода с една супена лъжица сол. На другия ден водата се изхвърля и бобът се изплаква.

Джоланът се измива под течаща вода и се подсушава с кухненска хартия. В дълбока тенджера се запържва джолана от всички страни и се изважда.

Отцеденият боб се слага в тенджера да заври, прецежда се първата вода и го преместваме в тенджера под налягане заедно с джолана, наситнената глава кромид лук и една супена лъжица сол.

Капакът се затваря и се вари на умерен котлон около 40 минути. След като парата спадне, тенджерата се отваря и джолана се изкарва, за да изстине.

В тенджерата, в която сме запържили джолана, пускаме нарязаните на ситно моркови, целите чорбаджийски чушки, накълцания на едро чесън и другата глава кромид лук.

След като се позапържат добавяме брашното, червения пипер, разбъркваме и изсипваме в тенджерата с боба.

Добавяме обелените и нарязани на едро домати, лютите чушлета, подправяме с подправките и доваряваме до готовност на ястието.

Сервираме в глинени съдове с украса от домат и стръкчета магданоз. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар