Стерилизирани апетитни печени чушки

08/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор238849561
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Продукти за един буркан от 800 мл
  • чушки – 10–12 бр. домашни
  • чесън – 4–5 скилидки
  • магданоз – 2–3 стръкчета
  • чубрица – 1 клонче прясна
  • олио – 7 с.л.
  • оцет – 3 с.л.винен
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете чист буркан и сложете в него нарязани на дребно 2–3 стръкчета магданоз, пуснете 1 клонка прясна чубрица и 4–5 цели скилидки чесън.

Добавете олиото, оцета, захарта и солта.

Изпечете чушките, като се стремите те да не прегарят, а само да пропукат, тъй като не се белят.

Подредете ги плътно в буркана с подправките и затворете здраво с винтова капачка.

Стерилизирайте, като времето, през което трябва да ври, е 10 минути.

Извадете бурканите от водата и обърнете надолу с капачката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар