Печен конфитюр от сини сливи и индрише

08/09/2017
"Да, този конфитюр не се вари, а се пече! И е много вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • сини сливи - 2 кг
  • захар - 500 г
  • индрише - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините сливи се измиват, разрязват на две половинки и им се отстранява костилката. Поставят се в дълбока тава и се слагат в силно загрята фурна.

След като омекнат се посипват със захар и се разбъркват от време на време.

Конфитюрът се пече до сгъстяване. Когато достигне желаната гъстота се прибавят ароматните листа индрише.

Още горещ се разпределя в чисти бурканчета. Бурканчетата се затварят плътно с капачка и се обръщат с дъното нагоре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар