Лютеница с чушки,патладжан и моркови

08/09/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"И малко натрошено сиренце отгоре..."
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 853
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат и обелват, така че да не останат семки и люспи. Морковите се сваряват.

След това всичките зеленчуци се смилат с машинка и се прехвърлят в дълбока тава да се варят.

Добавят се олиото, захарта и солта (на вкус). Лютеницата се вари на тих огън, като се разбърква от време на време, за да не загори.

Когато се сгъсти се добавят подправките. Проверява се дали е готова с лъжицата, с която бъркаме.

Щом оставя пътечка по дъното на тавата, значи лютеницата е готова. Готовата лютеница се разсипва в бурканчета, които после се стерилизират за около 15 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар