Имамбаялдъ в тенджера

26/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Уникално вкусно ястие, чието заглавие говори достатъчно за резултата !"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 128
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани на кубчета патладжани обилно посолете и след 20-30 минути изплакнете, за да отделите горчивината им.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете отцедения патладжан да се запържва. След това добавете нарязаните печени чушки, лука и счукания чесън.

Разбъркайте и оставете да се задушава за 3-4 минути. Добавете обелените и нарязани на кубчета домати. Посолете на вкус и сложете капака на тенджерата.

Намалете котлона и оставете да къкри на тих огън за около 40 минути. След това махнете капака и оставете без него, докато доматения сок се изпари.

Накрая разбъркайте със захарта, ядките и след няколко минути снемете Имамбаялдъта от котлона. Поднесете я леко охладена и поръсена обилно със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Даниела
Даниела
28.05.2013 11:27
Ирина - ядките са по желание.
Ако някой иска - с ядки, ако някой иска - без ядки.
0
0
Ирина
Ирина
05.04.2013 14:19
Да,и моят въпрос е за ядките.Всъщност не съм си представяла имамбаялдъ с каквито и да било ЯДКИ .Изяснете,моля.
1
0
Bebka
Bebka
05.04.2013 13:52
Ама къде са ядките в рецептата,за които пишете в начина на приготвяне?Иначе е супер и ще го сготвя много обичам имамбаялдъ:)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв