Бърз бишкотен сладкиш с крем и конфитюр

08/09/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф11416429914
"Поглезете се с този чудесен бишкотен сладкиш, който става за броени минути, а резултатът е повече от отличен"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца653
  • Преглеждания за седмицата289
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бишкоти - 30 бр. (250 г общо)
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • кафе - 400 мл готово и подсладено (2 ч.ч.)
  • конфитюр - 200 - 250 г от боровинки
  • масло - 50 - 60 г меко
  • пудра захар - 2 с.л.
  • какао - за украса
  • сладкарска сметана - спрей за украса и гарниране
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка правоъгълна или квадратна тавичка (20-20 см) редим пласт напоени в кафе бишкоти, като част от бишкотите срязваме на половинки, за да се събират точно в тавичката.

Разбиваме течната сметана (200 мл) на твърд сняг и смесваме с конфитюр (1-2 ч.л.).

Мекото краве масло разбиваме с пудра захар (2 с.л.) и прибавяме към сметаната и конфитюра. Смесваме добре .

Разделяме крема на три части. С едната част от получения крем намазваме първият пласт бишкоти.

Редим отново пласт сиропирани с кафе бишкоти и отново намазваме с крем. Отгоре разнасяме от конфитюра с боровинки, като си оставяме малко конфитюр за гарниране.

Отново редим бишкоти и намазваме със сметанов крем. Готовия сладкиш украсяваме като шприцоваме спрей сметана.

Преди поднасяне поръсваме сладкиша с какао и с шоколадови пръчици. Всяко парченце сладкиш сервираме с шприцована сметана от спрея и лъжичка боровинков конфитюр.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар