Бейби скариди на тиган

08/09/2017
Даяна
отДаянаЧирак22422
"Замирише ли на скариди с масло, знаем, че е време за купони с приятели и лятна почивка "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бейби скаридите се почистват много добре. Те не се белят, защото при самото им сготвяне люспите стават годни за ядене.

Почистват се пипалата им, защото често може да намерите в тях някое растение. След като се почистени и измити се оставят да се отцедят.

В дълбок тиган се слага маслото да зарее.

Чесънът се обелва и нарязва на ситни парчета. Поставя се в тигана с маслото и се бърка. В тигана се поставят и вече отцедените скариди.

Ястието се подправя със сол, черен пипер, подправка за риба (по желание) и куркума. Разбъркват се много добре и се добавя бялото вино.

Скаридите не се готвят много дълго. В нашия случай трябва да хванат лек загар на коричката. Сервират се топли с изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар