Чорба от джолан в херметическа тенджера

08/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comПомощник Готвач261901024
"Надали сте яли по-вкусна чорба от джолан "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца457
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане (без капака) загряваме олиото и слагаме първо целите скилидки чесън, за да си пуснат аромата, изваждаме ги, след като се позапържат леко и добавяме нарязания на ситно кромид лук, морковите (нарязани на кубчета) и наситнените чушки.

След като се запържат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме нарязания на порционни парчета джолан и накрая добавяме обелените и нарязани на едри парчета картофи. Запържваме за кратко и добавяме обелените и наситнени домати и заливаме с горещата вода или зеленчуков бульон.

Посоляваме със сол, смлян кимион, черен пипер, добавяме зпържените скилидки чесън и затваряме капака на тенджерата. След като налягането се вдигне (започне да излиза пара от клапана) оставяме да ври около 30-35 минути на умерен котлон.

Сваляме от огъня и когато тенджерата поизстине и парата спадне, отхлупваме капака и овкусяваме с нарязания на ситно девесил и магданоз.

По желание сервираме супата обилно поръсена с едро смлян лют червен пипер или няколко цели люти чушлета.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар