Сръбска картофена салата (Krompir salata)

08/09/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2703073
"Много вкусна и лесна салатка от съседна Сърбия "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 863
  • Преглеждания за месеца1332
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • картофи - 3 големи
  • лук - 1 средна глава или 1/2 връзка зелен лук
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 печен пипер
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът се разполовява и се нарязва на тънки ленти. Ако е зелен, се реже на ситно. Чесънът също се реже на ситно, а пиперът на по-едро.

В голяма купа се поставят картофите и лукът.

Смесват се отделно оцетът, олиото, чесънът, пиперът, солта, захарта и черният пипер. Разбърква се добре. Картофите се поливат с дресинга.

Салатата се покрива и се оставя в хладилника да престои 1 нощ.

За по-добър вкус, преди сервиране е добре да се остави да се отпусне и да достигне стайна температура.

Опитва се и се доовкусява, ако е нужно.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар