Домашна Тракийска лютеница

08/09/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
"Май и в Добруджа я правят горе-долу така "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 137
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме печените червени чушки, смиламе ги с машинка за смилане на месо.

Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Морковите ги поставяме във вряща вода и ги бланшираме за 3 минути.

Охлаждаме ги и тях смиламе на машинката. Почистваме 2 връзки магданоз и го нарязваме на ситно. Патладжаните също смиламе с машинката.

На огъня поставяме голяма тава и слагаме настърганите червени домати. Изчакваме да се сгъстят като непрекъснато бъркаме, докато остане 1/3 от първоначалния им обем.

След това добавяме приготвените смлени червени чушки, морковите, патладжаните, олиото, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и оставяме да се сгъсти до желаното, сваляме от огъня. След това я пълним в бурканчета, затваряме с капачки. Стерилизираме ги за около 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар