Питка със сирене за Малка Богородица

08/09/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92512288273
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо618
  • Преглеждания за месеца617
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка част от топлото мляко активирайте прясната мая, като сипете захарта и малко брашно. Разбийте яйцата, но първо отделете единия жълтък и прибавете една лъжичка мляко и няколко капки олио за намазване.

Сипете киселото и останалото прясно мляко, олиото и разбъркайте. Пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче, сипете млечната смес и маята.

Замесете хубаво гладко тесто, което намажете с олио, покрийте с кърпа или найлон и оставете да втаса.

Втасалото тесто разделете на две части, от първата част разточете голяма правоъгълна кора, намажете с разтопено масло и поръсете със сирене. Навийте кората на руло и нарежете на рулца.

От втората част тесто процедирайте по същия начин, сложете хартия за печене на тавата и започнете да подреждате рулцата, като редите по края като леко ги застъпвате. С по-малките рулца запълнете вътрешността на тавата а от горе подредете като цвете.

Оставете питката да втаса, след което намажете със разбития жълтък и поръсете със семена. Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар