Суботински чеснови питки

08/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comПомощник Готвач261901024
"И да искате да се въздържите, няма как...страшно вкусни и мекички "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца851
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • подправки - чубрица, розмарин, риган, майорана и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашната през сито няколко пъти.

В голяма купа смесете брашната със солта и изсипете киселото мляко, с предварително разтворената в него сода за хляб.

Добавете захарта, зехтина и разбитото яйце. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете, като добавяте по малко брашно при необходимост.

Разточете на не много тънки продълговати питки и изпечете на грил тиган и от двете страни до златист загар, като предварително намажете грил тигана с малко зехтин и масло.

От останалото масло, подправките и счуканите скилидки чесън направете паста. С остър нож разрежете от вътре питките и намажете с чесновата паста още докато са топли.

Добар апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар