Сочна сьомга на скара, печена върху лимонени резени

09/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comПомощник Готвач26189964
"Изпечената върху лимони сьомга е истинска наслада, която всеки трябва да изпита "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сока на единия лимон, пресованите скилидки чесън, кафявата захар, солта, черния пипер, зехтина и соевия сос и с получената марината обилно намажете сьомговите котлети от всички страни с четка.

Прехвърлете в подходящ съд, увийте със стреч фолио и оставете в хладилник да се маринова поне за един час. Непосредствено преди печенето извадете котлетите от хладилника. Лимоните нарежете на шайби.

Загрейте скарата на максимална температура, намажете я със сланинка и наредете шайбите лимони.

Върху лимоните сложете котлетите сьомга, а върху нея стръкчетата розмарин и листа босилек. При обръщането на котлетите си пригответе нови резени лимони и намажете с четка с маринатата сьомгата преди да я обърнете. За обръщането използвайте шпатула, а не щипки.

Поднесете изпечените котлети с листенца босилек, стръкчета розмарин и колелца изпечен лимон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар