Сочна сьомга на скара, печена върху лимонени резени

09/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6582022217
"Изпечената върху лимони сьомга е истинска наслада, която всеки трябва да изпита "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 141
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сьомга - 4 котлета (по около 200 г всеки)
  • лимони - 4 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - няколко стръка
  • босилек - пресни листа
  • сланина - 1 парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сока на единия лимон, пресованите скилидки чесън, кафявата захар, солта, черния пипер, зехтина и соевия сос и с получената марината обилно намажете сьомговите котлети от всички страни с четка.

Прехвърлете в подходящ съд, увийте със стреч фолио и оставете в хладилник да се маринова поне за един час. Непосредствено преди печенето извадете котлетите от хладилника. Лимоните нарежете на шайби.

Загрейте скарата на максимална температура, намажете я със сланинка и наредете шайбите лимони.

Върху лимоните сложете котлетите сьомга, а върху нея стръкчетата розмарин и листа босилек. При обръщането на котлетите си пригответе нови резени лимони и намажете с четка с маринатата сьомгата преди да я обърнете. За обръщането използвайте шпатула, а не щипки.

Поднесете изпечените котлети с листенца босилек, стръкчета розмарин и колелца изпечен лимон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар