Боб по сръбски (Prebranac)

09/09/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2813293
"Мда...много ракия върви с тази апетитна и пикантна бобена салата "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер.

Преди да се готви, се отцежда водата и му се налива нова - 10-15 чаши. След като заври, се премахва пяната, която се появява по повърхността.

Добавят се олио и сол, след което се намалява котлонът и се готви около час, докато се свари. Когато е вече сварен, се измива със студена вода и се отцежда.

Фурната се загрява на 170 градуса.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а доматите на кубчета.

В 10 с.л. сгорещено олио се запържват лукът, докато стане полупрозрачен. Добавя се чесънът и се запържва докато омекне лукът.

Прибавят се доматите и се запържва още, докато започнат да се пускат сок. След това идва ред и на доматеното пюре, червения пипер, сол, черен пипер и водата.

Оставя се да заври. Когато това стане, котлонът се изключва и доматеният сос се смесва с боба в тава или гювеч.

Пече се около 45 минути или докато водата се поеме и отгоре се запече.

Когато се извади от фурната, се обърква с наситнен копър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар