Начин на приготвяне
В съд на водна баня смесете яйца, меда, олиото, содата, захарта и бъркайте интензивно, докато се разтопи захарта. След това добавете брашното и бъркайте, докато се получат мехури.
Сместа се снема от котлона и се разделя в 2 купи. Едната разбъркайте с какаото до хомогенност. И към двете купи добавете толкова брашно, че да се замеси гладко тесто, което може да се точи.
От кафявото и бялото тесто се разточват по 3 еднакви блата - общо 6. Изпичат се в тава, застлана с хартия за печене в умерено загряна фурна, като внимавате да не ги прегорите.
За крема разбийте яйцата с 1/2 от захарта отново на водна баня, докато се получи гладък и пухкав крем. Оставете да се охлади и отделно разбийте маслото с останалата захар. Съединете масления с жълтъчния крем внимателно, докато се получи гладък крем. Накрая го объркайте със смлените лешници.
Блатовете слепете с така приготвения крем, като редувате кафяв и бял блат. Отгоре намажете цялата торта с крем и я залейте с разтопен шоколадов кувертюр. Сложете тортата за 24 часа да престои преди да я поднесете.
Коментари