Погача на кифлички

09/09/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак26549
"Пухкава, пухкава Такава трябва да е всяка погача"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете маята в прясното мляко, добавете захарта, супена лъжица брашно и оставете сместа да шупне.

Пресейте брашното, прибавете към него солта, стопеното масло, яйцата и шупналата смес с маята. Месете тестото, докато стане меко и гладко, ако лепне може да добавите малко брашно.

Готовото тесто поставете в намазана с олио купа, покрийте с фолио и оставете на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 3 части. Всяка част разточете върху набрашнена повърхност до дебелина половин сантиметър и оформете кифлички. По желание поставете по парченце сирене във всяка кифличка.

Готовите кифлички подредете в тава постлана с хартия за печене, оставете ги да втасат докато удвоят обема си.

Печете питката в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути или до готовност. Може да проверите дали е готова в помощта на дървено шишче.

Когато питката е готова извадете я от фурната и я покрийте с кърпа, за да се задуши и да остане мекичка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар