Салата от червени чушки за зимата

09/09/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"За да имате леко мезе за ракия "
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 921
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 10 кг червени
  • чесън - 3 глави
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • магданоз - 2 връзки
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете червените чушки от семената и изпечете. Задушете пипера в тенджера с капак, за да се бели по-лесно. След като го обелите разпределете в две или три тави, за да се отцеди.

Добре изцедения пипер нарежете на парчета. В купа смесете захарта, меда, солта, оцета и олиото, разбъркайте за да се стопи захарта.

Сипете сместа при чушките и хубаво разбъркайте, ако е нужно добавете още сол. Нарежете чесъна на дребно, както и магданоза, добавете ги при пипера.

С добре овкусената салата напълнете бурканчетата, затворете с капачки и варете за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар