Шоколадов сладкиш с крем

09/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф14738124109
"Най-добрият начин за започване на деня е с парче шоколадов сладки Съгласни?"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца1361
  • Преглеждания за седмицата257
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като се сипва прясното мляко и захарта в касерола и на котлона се загрява.

Жълтъците се разбъркват с брашното и 3-4 с. л. прясно мляко на кашичка. Сипват се в горещото мляко и бъркаме с телена бъркалка докато се сгъсти на умерен огън, за да не загори.

Снема се от котлона и сипваме крема в пош с накрайник и оставяме да се охлади. Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавяме олиото, ванилията, какао и накрая брашното с бакпулвера.

Разбърква се добре и сипваме в тава върху хартия за печене с диаметър 25-26 см. С поша се оформя спирала от половината крем, като се започне от средата към края на тестото.

Печем за 3-4 минути в загрята фурна 180 градуса докато се надигне и тавата се изважда. Повтаряме спиралата с останалия крем и се пече до готовност. По желание може да се поръси с малко пудра захар, но и така си е вкусно.

Съвет: Не бързайте да режете като мен топъл сладкишът, крема не е стегнал. Хапва се охладен с чаша кафе за разкош! Рецептата е на Люси Евтимова, благодарности за вкусния и ефектен сладкиш.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Вили, здравей! Това е един чудесен италиански сладкиш от блога на Lussi`s World of Artcraft или само Люси. който го правих и е външно много красив, съжалявам че не го снимах за да го покажа. При теб нещо са се изгубили горните спиралите на крема, но няма значение това. Той пак е много добър. Но, за какво ти пиша, в рецептата за приготвянето на блата е изпуснато прясното мляко, а то е 150 мл. Това е важно част от приготвянето му. Започва така: 300 брашно, 190 захар, 4 яйца, 50 какао, 100 олио, и 150 мл ПРЯСНО МЛЯКО., бакпулвер, и ванилия и т. н.. Ако можеш допълни го, важна съставка е.
Поздрав! Марчето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв