Айвар

09/09/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
"Колкото и бурканчета да направите за зимата, няма да стигнат - всеки ще иска да опита от вашия айвар "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките и ги слагаме в тенджера. Захлупваме и оставяме за 15-20 минути. Обелваме ги, като отстраняваме и семките им.

Чушките ги поставяме в цедка и ги оставяме да се изцедят за около 3-4 часа. Смиламе ги в месомелачка на ситна решетка, а може и с пасатор. Изпичаме лютите чушлета на котлона, докато се разпукат.

След това ги белим и също ги прекарваме или в месомелачката, или в пасатора. Поставяме ги при чушките.

Сипваме 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Поставяме смлените чушки и бъркаме сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусяваме със сол.

Разпределяме в бурканчета и ги затваряме веднага. Стерилизираме за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар