Десерт с тиква в гювече

09/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор258850591
"Напомня крем карамел с тиква и по нищо не отстъпва на вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 749
  • Преглеждания за месеца1053
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете около 300 г тиква и я рендосайте на най-едрото на рендето.

Разбийте хубаво яйцата със захарта. Прибавете ванилията и канелата, и при непрекъснато бъркане добавете на тънка струя прясното мляко.

Към получената смес добавете рендосаната на едро тиква. Разбъркайте и налейте десерта в калени купички.

Поставете купичките в тавичка и налейте на дъното на тавичката вода (около 300-400 мл).

Поставете във фурната и включете на 200 градуса. Печете на водна баня, докато десерта се сгъсти и придобие отгоре златист загар.

Този млечен десерт с малки парченца тиква е много приятен, особено ако го поднесете изстуден.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар