Крем с овесени ядки, канела и кокос

09/09/2017
"Малко по-различен и мнго здравословен крем, който можем да си похапнем без угризение за талията "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 300 г едри
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 200 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л. + още за поръска
  • яйца - 2 бр.
  • годжи бери - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисватеовесени ядки във вода, така те ще омекнат. След това ги изцеждате от водата. Слагате прясното мляко да заври и добавяте захарта. Бъркате, докато захарта се разтвори.

Добавяте овесените ядки, намалявате котлона и оставяте да ври.

През това време отделяте жълтъците от белтъците и разбивате жълтъците с вилица. Добавяте ги към млякото с овесените ядки и бъркате интензивно с домакинска тел.

Накрая добавяте канелата и кокоса и продължавате да бъркате, докато се разтвори канелата, тъй като понякога остават точици.

Изключвате котлона и оставяте да поври. Разливате крема по чаши и поръсвате с кокос и годжи бери.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар