Сметанова торта за рожден ден

09/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак120452041
"С тази тортичка всеки празник става по-вкусен "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер до побеляване. Наведнъж се изсипва в купата към тях олиото, прясното мляко, какаото, 1 ч.ч. брашно и бакпулверът.

Разбърквате всичко заедно на минимум включен миксер или с бъркалка. Сместа изсипвате в продълговата форма с откопчващ ринг, застлан с хартия и намазан с олио.

Може да използвате и кръгла форма за торта - 26 см. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30 минути.

Така правите още два блата. Заедно с хартията ги оставяте да изстинат за няколко часа.

За крема
От млякото, захарта, ванилената захар и брашното сварявате крем. Оставяте го да изстине напълно, покрит със свежо фолио. След това разбивате сладкарската сметана и към нея постепенно добавяте от изстиналия крем.

Сглобяване на тортата
В ринга от тортата поставяте първият блат - сиропирате го с млякото. Намазвате с крем. Следва вторият блат - сиропирате го, пак крем и нарязани на дребно ягоди върху него.

Поставяте третия блат - намазвате тортата с крем отгоре и по борда. Украсявате я с част от крема, като шприцовате фигури по избор и добавяте още плодове по ваш вкусподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар