Празнична бисквитена торта

10/09/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак26549
"Тази тортичка може и да е празнична, но и без повод пак се хапва много добре "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 350 г шоколадови
  • инстантно кафе - 150 мл (или какао )
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 г
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • есенция - 1 капсула ванилена
  • захар - 5 супени лъжици
  • сметана - 300 мл
  • За украса
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 50 г
  • бита сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 400 мл от млякото заедно със захарта, докато заври. През това време смесете нишестето с останалите 100 мл от млякото и жълтъците.

След като млякото със захарта заври, прибавете на тънка струйка сместа от разтвореното нишесте и жълтъци, бъркайте енергично на среден към слаб огън докато кремът се сгъсти.

Прибавете към него ванилената есенция, разбъркайте и оставете кремът да се охлади и след това го смесете с 300 мл разбита сметана.

Потопете всека бисквитка в кафето или какаото и я подредете в избраната тортена форма, залейте първия пласт бисквити с крема, редувайте бисквити и крем докато продуктите свършат. Оставете тортата за кратко в хладилник.

Пригответе украсата, като разтопите на водна баня шоколада заедно с 50 мл от сметаната докато се получи гладка смес, залейте с нея тортата и украсете с розички от бита сметана.

Оставете тортата да стегне в хладилник за поне 3 часа.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар