Туршия от цели дребни доматчета

10/09/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Пъстра туршия за зимата с цели доматчета Поредното страхотно предложение от нашата потребителка Даниела"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 539
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за 9 компотени буркана
  • домати - 2 кг зелени и розови /много дребни/
  • карфиол - 1 глава /не много голяма/
  • моркови - 1 кг
  • целина - 1 връзка
  • още продукти за всеки буркан
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • черен пипер - 10 - тина зърна
  • чесън - 3 скилидки
  • аспирин - 2 бр.
  • синапено семе - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете много дребни доматчета - зелени и розови. Моите са доматче-хапка. Измиват се, а карфиолът се накъсва на розички. Морковите се остъргват, измиват се и се нарязват на колелца с къдравия нож.

Така подготвени, зеленчуците се разпределят в бурканите като се редуват. Ако искате нарежете целината или просто пуснете по един цял стрък. Ако е глава, тя може да се нареже на резенчета.

Във всеки буркан се прибавят и подправките, по една равна супена лъжица сол и две равни супени лъжици захар. Слагат се по две хапчета и оцета. Накрая се допълва със студена вода.

Бурканите се затварят плътно с метални капачки. В следващите 5 дни бурканите се разклащат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар