Постен гювеч с леща

11/09/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2813293
"Само при нас постно е синоним на много, много, много вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват. Морковите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на не много ситно, а чесънът се наситнява. Доматите се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и нарязват на по-едро. Лещата се измива.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковите за около 3 минути. Добавят се гъбите, а около минута по-късно и картофите. Запържва се за кратко и се прибавя червен пипер.

Разбърква се добре, докато се разтвори червеният пипер. Ред е на кимиона и кориандъра. Добавя се сол. Слага се капак, намаля се котлонът и се оставя така за няколко минути.

След това се добавя лещата и се налива вода около 2-3 чаши. Усилва се да заври и когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да ври до готовност, като от време на време се разбърква.

Когато всичко е сварено, се добавя наситненият магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар