Запечена сочна палачинка с пилешко месо

10/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1706810091
"Може да се хапне като предястие, а може и като основно Изключителна вкусотия"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 952
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л. + за подмазване на тигана при печенето
  • сол - щипка
  • брашно - прибавяйте толкова, колкото да се получи палачинкова смес с нормална гъстота
  • за плънката
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • царевица - 2 сладка от консерва
  • пилешко месо - сварено (количеството е по ваше желание)
  • топено сирене - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г + настърган кашкавал за гарниране
  • готварска сметана - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, прясното мляко, олиото, солта и брашното направете обикновена палачинкова смес. Изпечете палачинките в подмазан с мазнина тиган.

В зависимост от големината на тигана и от дебелината на палачинките ще ви се получат минимум 2 броя.

Намажете всяка с майонеза, поръсете с нарязани на малки кубчета кисела краставичка, сладка царевица, накълцано на ситно сварено пилешко месо, топено сирене и кашкавал.

Завийте двата края на палачинката най-напред (за да не излезе плънката при печенето) и донавивате на руло.

Навитите палачинки поставете в подмазана тавичка. Полейте с малко готварска сметана, поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята фурна.

Може да използвате остатък от печено пиле, пилешки пържоли - просто ги накълцайте на ситно.

Сервирани така са вкусно топло предястие. Ако решите да добавите салата - домати, краставици или зелена - ще имате основно.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар