Манатарки в масло с пармезан

10/09/2017
"Ароматно ястие, което си пасва отлично с чаша охладено вино Да ви е сладко"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • манатарки - 500 г
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се почистват от пръст, листенца и клечици полепнали по тях и се измиват под течаща вода. Не се киснат в никакъв случай предварително във вода! Отцедете в гевгир добре.

Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в тиган с разстопеното масло. Запържете. Овкусете леко със солта и черния пипер, прибавете бялото вино и сложете капак за около 7-8 минути.

Махнете капака и оставете да изври водата, която са пуснали. Щом останат на мазнина, опитайте. Ако е нужно доовкусете.

Сервирайте топли, поръсени с настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар