Свинско месо с булгур

10/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор285867442
"Леко пикатно, ароматно и топло ястие, което е изключително подходящо за по-студените месеци"
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и месото на хапки. Загрейте част от маслото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко лука за около 5 минути. Добавете месото. Пържете около 8 минути или докато остане на мазнина.

Прибавете доматеното пюре, черния пипер и 1 ч.ч. вода. Оставете месото да се готви около 40 минути, като ако се наложи долейте вода до пълното омекване на месото.

Междувременно измийте булгура и го отцедете.

Загрейте останалото масло и го запържете с нарязаните люти чушки. Залейте го с 3 ч.ч. бульон и добавете месото.

Прехвърлете ястието в тава и запечете докато булгурът поеме бульона или около 15-20 минути. Сервирайте ястието поръсено с магданоз.

Адаптирано от Менюподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар