Телешко кълцано по родопски

10/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор285867512
"Страхотна родопска рецепта с телешко и пъстри зеленчуци, която определено ще ви стане любима!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата123
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана.

Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част от олиото в тиган на умерена температура и изпържете телешките хапки до златисто за около 15 минути.

Посолете и добавете една чаена чаша вода. Захлупете с капак и задушете месото до пълно омекване, като разбърквате периодично или около 30 минути.

Междувременно нарежете почистените предварително лук и чушки на едро. Нарежете патладжана на кубчета. Настържете доматите.

Изпържете патладжана в предварително загрято олио за около 15 минути. Извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Запържете лука и чушките до омекване или около 15 минути.

Добавете настърганите домати, патладжаните и месото. Оставете на котлона още около 5 минути. При готовност поръсете с нарязан магданоз и настъргано сирене.

Адаптирано от Менюподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар