Кавърма с телешко месо

10/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1736810161
"Пригответе кавърмата по тази рецепта и ще забравите за всички други начини за готвене на това ястие "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 399
  • Преглеждания за месеца393
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета и предварително се сварява до полуготовност. Месото се отцежда от бульона.

Кромидът се обелва и се нарязва на едри кубчета. Пресните пиперки се измиват, изтърбушват и нарязват на едро. Гъбите, ако са едри, се нарязват на четвъртинки, а ако са мънички се оставят цели. Чесънът се обелва и оставя на цели скилидки.

В голяма дълбока тава загрявам олиото, разтопявам маслото и слагам полусварените късчета телешко месо. Добавям лука, чесъна, гъбите и пиперките. Поръсвам с червен, черен пипер и сол.

Когато зеленчуците леко омекнат прибавям виното, размитото с бульон доматено пюре и чубрицата. Захлупвам с капак за около 15 минути, за да се задуши ястието, след което го махам, за да поизври водата.

Оставете кавърмата с повечко сос или само на мазнина - както на вас ви харесва. При сервиране поръсете с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар