Малки хлебчета с елда и царевично брашно

10/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157681544510
"Здравословни хлебчета, които не бухват, но пък са тоооолкова вкусни"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват царевично брашно, брашното от елда и бялото. Чуква се яйцето, добавяме киселото мляко с разбит в него бакпулвер, солта и олиото.

Разбърква се с вилица и се омесва твърдо и ронливо тесто. Ако трудно се замесва тестото, добавяте няколко лъжици вода, може и прясно мляко.

С ръце се оформят пет продълговати малки хлебчета и ги нареждаме в тава върху хартия за печене. С нож се маркира решетка върху всяко хлебче.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.Тези здравословни хлебчета не бухват, но са много вкусни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар