Бисквитена баклава

10/09/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2058237
"Който е на диета, да не гледа, защото изкушението е много голямо"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 655
  • Преглеждания за месеца10654
  • Преглеждания за седмицата9318
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и киселото мляко. Разтопяваме маслото и го добавяме в сместа. В блендер смиламе бадемите и когато са напълно смлени добавяме бисквитите.

Пускаме отново блендера докато се смелят и бисквитите. Сипваме ги в сместа, добавяме канелата и разбъркваме хубаво.

Взимаме една кора и я мажем със сместа. Отгоре поставяме друга кора, мажем и нея, а след това поставяме трета кора, която също намазваме със сместа.

Навиваме внимателно на стегнато руло и поставяме в намаслена правоъгълна тавичка. По този начин приготвяме и останалите кори.

Печем в предварително загрята фурна до златисто. След изпичане оставяме баклавите да се охладят.

В тенджера сипваме водата и захарта и варим до получаване на гъст сироп.

Поливаме обилно изстиналата баклава със сиропа, като се стараем да я напоим навсякъде. Оставяме баклавата, покрита с фолио, за една нощ в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар