Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бисквитена баклава

Бисквитена баклава

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Бисквитена баклава
Снимка: Анонимен
1 / 3
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Който е на диета, да не гледа, защото изкушението е много голямо"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • бисквити - 1 пакет чаени
  • бадеми - 100 г печени
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 Ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и киселото мляко. Разтопяваме маслото и го добавяме в сместа. В блендер смиламе бадемите и когато са напълно смлени добавяме бисквитите.

Пускаме отново блендера докато се смелят и бисквитите. Сипваме ги в сместа, добавяме канелата и разбъркваме хубаво.

Взимаме една кора и я мажем със сместа. Отгоре поставяме друга кора, мажем и нея, а след това поставяме трета кора, която също намазваме със сместа.

Навиваме внимателно на стегнато руло и поставяме в намаслена правоъгълна тавичка. По този начин приготвяме и останалите кори.

Печем в предварително загрята фурна до златисто. След изпичане оставяме баклавите да се охладят.

В тенджера сипваме водата и захарта и варим до получаване на гъст сироп.

Поливаме обилно изстиналата баклава със сиропа, като се стараем да я напоим навсякъде. Оставяме баклавата, покрита с фолио, за една нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: