Мармалад от сини сливи на фурна

10/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
"Есента идва с аромат на печени сини сливи, защото всички правят мармалад от сини сливи на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо809
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта измивате и почиствате сливите от костилките. Нарязвате ги на половинки.

Изсипвате ги в широка и висока тава, добавяте индришето и водата - разбърквате и заливате сливите със захарта.

На сутринта ги поставяте във фурната. Включвате на 180-200 градуса и печете два часа.

През това време разбърквате отвреме навреме сместа и отпенвате пяната, която излиза.

Пет-десет минути преди да са готови добавяте лимонената киселина и разбърквате отново.

Изваждате тавата от фурната, изчаквате да поизстине сместа и пасирате с пасатор.

Готовия мармалад изсипвате в бурканчета и стерилизирате за 5 минути.

Може и да се поставят топли бурканчетата в одеяло с капачката надолу, завити и да се приберат, когато са изстинали напълно.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар