Закуска с царевичен грис, брашно, сирене и кашкавал

10/09/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5042474652
"Страхотна закуска, която е изключително мекичка и вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца614
  • Преглеждания за седмицата337
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • царевичен грис - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • сирене - 2/3 ч.ч
  • олио - за намазване на тавичката
  • царевичен грис - за поръсване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко сипваме содата и я оставяме да шупне. Разбиваме с миксер 2 бр. яйца в подходящ дълбок съд.

Добавяме олиото и киселото мляко със содата и отново разбиваме с миксера. Можем да забъркаме съставките за закуската с вилица. Добавяме брашното и царевичния грис и разбъркваме всичко.

Настъргваме кашкавала и натрошаваме сиренето. Слагаме ги в купата и разбъркваме много добре.

Намазваме с олио малка тавичка и поръсваме с царевичен грис и изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Печем около 25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар