Сладко руло с желиращ крем

11/09/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач96379081
"Хармонията на вкусовете в това руло го прави предпочитан десерт от малки и големи"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сода - 1/2 к.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 250 г
  • крема сирене - 125 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • коняк - 1 с.л.
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • шоколадови пръчици - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно с захарта и ваниловата захар. Прибавяме брашното и содата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тава върху хартия за печене. Печем за 15 минути на 180 градуса до златисто.

В касерола затопляме заквасената сметана. Към нея прибавяме предварително разтворения желатин и разбъркваме енергично. Добавяме крема сиренето, пудрата захар, коняка и разбъркваме, докато се получи гладък крем.

Вече готовия изпечен блат го изваждаме върху влажна кърпа и го навиваме на руло, за да придобие форма. Развиваме го и го намазваме с част от крема и сладкото от ягоди.

Завиваме отново и отгоре намазваме с останалата част от крема. Поръсваме със сладкото от ягоди и шоколадовите пръчици. Прибираме в хладилник за 2-3 часа да стегне.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар