Рязана туршия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Рязана туршия3 / 5
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.
"Само малко рязане на зарзават ви дели от тази апетитна туршийка за зимата"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • моркови - 1 кг
  • зеле - 1 кг
  • целина - 2 връзки
  • чесън - 2 глави
  • карфиол - около 1 кг
  • За саламурата
  • захар - 5 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета.

Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки.

В саламурата се слагат само камбите да се мариноват за около два часа, като се разбърква от време на време.

Камбите се изваждат и се прехвърлят в дълбок съд. Към тях се прибавят останалите нарязани зеленчуци и обелените скилидки чесън.

Всичкият зарзават се обърква добре и се разпределя в буркани. На буркан се слагат по два аспирина.

Саламурата се слага на котлон да се завари и още докато е гореща, се налива в бурканите със зеленчуци. Бурканите се запечатват с капачки и се обръщат с дъното нагоре.

Така обърнати бурканите престояват два-три дни.

Рязаната туршия е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Забравила съм да напиша карфиол,който е една глава приблизително около 1 кг.
11.09.2017 18:37